Onze reisgidsen


Alweer meer dan tien jaar geleden onstond op een zonnige lentedag het idee voor Kidskompas. Reisgidsen voor kinderen die een stedentrip voor het hele gezin een groot, leerzaam en uitdagend feest moesten maken. Want naar een wereldstad met kinderen een gedoe en voor de ouders eerder een uitdaging dan een bijzondere ervaring? Wij waren overtuigd van het tegendeel. En terecht bleek al snel.

Kidskompas Parijs was de eerste titel in de reeks en vanaf de verschijning bleek ons idee een schot in de roos te zijn. Inmiddels hebben al duizenden kinderen, met hun ouders en Kidskompas in de hand, een bezoek gebracht aan de Lichtstad. Hier hebben ze alles geleerd over Gustaf Eiffel en zijn beroemde toren, de bijzondere ontbijtvoorkeuren van Franse kinderen en de geheimzinnige slaapplaats van de Klokkenluider van de Notre-Dame.

Na Kidskompas Parijs verschenen al spoedig meer titels. Voor ons als auteurs betekende dat heerlijke reisjes naar de mooiste steden van Europa waar we op zoek gingen naar alles wat een stad voor kinderen boeiend en interessant maakt. Van het chocolademuseum in Barcelona tot de catacomben van Parijs, de beste vliegerplekken in Londen en de leukste grachtenuitjes in Amsterdam. 

Kidskompas Denemarken is de laatste plek van bestemming die we aan onze reeks hebben toegevoegd. Nu niet alleen een reisgids over de stad Kopenhagen, maar een editie waarvoor we heel Denemarken per regio minitieus hebben afgereisd. We geven het toe: it's a tough job, but someone has to do it....

In mei 2017 verscheen de update van Kidskompas Londen, compleet met plattegrondjes dit keer!